landschapstalk: hart voor de stolp

De Landschapstalks vinden plaats van 19 april tot en met 22 april.

19 april: Hart voor de stolp

De stolp is hét landschappelijk icoon van Noord Holland. Onderzoek naar bijna 5.000 oude stolpboerderijen leverde verassende ontdekkingen en waardevolle inzichten op. Conclusie: elke stolp verdient onze bijzondere aandacht, niet één ervan verdient het achteloos te worden gesloopt. Niet alleen de gebouwen maar ook de erven en de ligging in het landschap is van grote waarde.

Provincie Noord-Holland presenteert tijdens de landschapstalk de Noord-Hollandse waarderingskaart voor stolpboerderijen. Tijdens de landschapstalk gaan we in gesprek over de toekomst van de stolp en de rol van de provincie en gemeenten daarbij. Hoe kunnen gemeenten bijdragen aan het behoud van de stolp en hoe kunnen ze de kennis van de waarderingskaart daar bij gebruiken? Wat verwachten stolpeigenaren en andere belanghebbenden van de provincie en gemeenten?

Ellen Klaus en Marrit van Zandbergen gaan in gesprek met Zita Pels (Gedeputeerde provincie Noord-Holland) en vertegenwoordigers van gemeenten en stolpeigenaren.

Landschapstalks overzicht:

19 april trappen wij af met ‘Hart voor de stolp’. Wat is de toekomst van de stolp? En wat is de rol voor provincie en gemeente daarbij?
20 april, de RES: Energieopgave langs de A9. Is het snelweggebied de meest logische plek voor zonnevelden?
21 april: Overstromingen in de polder. Hoe kunnen wij de waterproblematiek als gevolg van klimaatverandering oplossen met behoud van de waarde van het landschap?
22 april: 400 jaar Purmer. Is de droogmakerij nog herkenbaar? En hoe kan de identiteit van de Purmer in de toekomst versterkt worden?

Meepraten? Mail naar team@odeaanhetlandschap-nh.nl

Scroll naar top