Datum

07-04-2022 - 01-10-2022

Tijd

Gehele dag

Luisterroute: Wonen in iconen

Vanaf 7 april is het zover: de feestelijke aftrap van van de podcast Wonen in iconen – een vierdelige luisterroute door het West-Friese landschap voor op de fiets. Samen gaan we op pad over de dijken, door historische stolpenlinten en kriskras door het oude en nieuwe polderland van de gemeente Medemblik. We zoomen onderweg in op het water en het groen, maar vooral op heel veel bijzondere gebouwen die het landschap markeren en verhalen vertellen die zo oud zijn als het landschap zelf.

Maak persoonlijk kennis met het stomende hart van de stationschef van Opperdoes, ontdek hoe je Hemels kunt vertoeven in de theaterkerk van Twisk en hoe de mooiste gereformeerde kathedraal van de ‘kleyne luyden’ zijn bestaan dankt aan de tulp en Andijker Muis.

Wonen in Iconen is een verhalende podcast bij twee heerlijke en gevarieerde fietsroutes door Medemblik en de omringende dorpen, waarin muziek en het water afwisselend de boventoon voeren en eenden in alle soorten en maten de wegen doorkruisen. De podcast geeft veel achtergrondinformatie, leuke weetjes en doe-tips voor onderweg. In elk dorp maak je een stop bij een iconisch monument. Bijzondere ontmoetingen bieden een inkijkje in de dromen en ambities van de eigenzinnige bewoners, die elk op hun eigen manier een steentje bijdragen aan de instandhouding van ons West-Friesland!

Aflevering 1: Fietsen door een openluchtmuseum

Deel 1 van de podcast Wonen in Iconen start in Medemblik zelf: de oudste stad van West-Friesland. Je fietst langs het museumspoor via Opperdoes door het monumentendorp Twisk. Dwars door de klikjespolder richting het historische hart van het oude Middenwoude. Een korte wandeling over de ‘gouden buurt’ vormt de opmaat voor een reeks prachtige stolpenlinten en een wijnproeverij langs de weg van Nibbixwoud naar Wognum.

Op donderdag 7 april wordt het eerste deel van de podcast gelanceerd bij Meelmolen de Herder, aan de Westerdijk in Medemblik. Wonen in iconen verschijnt maandelijks in je favoriete podcast app; begin juli zijn de luisterverhalen bij de beide fietsroutes compleet. De gelijknamige fietsroutes staan in de landelijke app Fietsknoop.

Voor meer informatie: www.cultuurmedemblik.nl


Scroll naar top