Landschapstalks deel 1: Hart voor de stolp

Ellen Klaus (odeaanhetlandschap-nh.nl/) en Marrit van Zandbergen gaan tijdens de eerste landschapstalk in gesprek met Ernst van der Kleij (beleidsadviseur Provincie Noord-Holland), Jeroen Broeders (wethouder Drechterland), Renee Stroomer (onderzoeker, stolpbewoner en vrijwilliger Boerderijenstichting) en Rianne de Wit (agrariër, stolpeneigenaar en raadslid Purmerend).

Tijdens de eerste landschapstalk vieren we de schoonheid van de stolp en denken we na over de toekomst van deze iconische boerderij. Welk beleid is nodig om de stolp tegen sloop te beschermen en duurzaam gebruik te stimuleren? Welk ambitieniveau moeten gemeenten nastreven om het stolpenlandschap van Noord-Holland te behouden? Is het wenselijk dat oude stolpen zoveel mogelijk behouden blijven of zijn nieuwe stolpen een serieus alternatief.

De Provincie Noord-Holland presenteert tijdens de landschapstalk de Noord-Hollandse waarderingskaart voor stolpboerderijen (meer informatie verderop deze pagina). De deelnemers van de landschapstalk spreken over de vervolgstappen op deze kaart. Kijk nu onze video terug en bekijk de foto’s.

(Beeldverantwoording: Video door filmmaker Erris van Ginkel. Foto’s door André Russcher)

Scroll naar boven