fluisterende molens

22 molens vormen samen een Geheim Genootschap van Fluisterende Molens. Zij zijn onderdeel van de 160 historische molens in het Noord-Hollandse landschap. Honderd jaar geleden raakten ze, door de komst van stroom en stoom, in onbruik. Maar dezelfde molens kunnen ook een oplossing bieden voor de uitdagingen van de toekomst. Zij vertellen het verhaal van het omringende veranderende landschap in verleden, heden en toekomst. 

Fluisterende Molens Challenge

Alle 22 molens hebben ook een eigen Fluisterende Molens Challenge: bezoek de molens en doe mee aan deze uitdagende kwis, behaal zoveel mogelijk punten en eindig zo hoog mogelijk in de ranglijst!


podcastserie + routes

In de 22e-delige podcastserie gaat auteur en journalist Roos Schlikker op onderzoek uit en vertolkt Huub van der Lubbe de “stem van de Molen”. De 22 molens zijn verbonden via 7 leuke fietsroutes met bezienswaardigheden en is er een leuke videoclip.

Meer over ‘Het geheim genootschap van fluisterende molens’

Al eeuwenlang zijn de Noord-Hollandse molens iconen van trots op onze cultuurhistorie. Ooit waren ze de duurzame motoren achter de vormgeving van ons land. Wil je meer weten over het geheim genootschap van fluisterende molens? Klik dan hier

Scroll naar boven