rudi van de wint en zijn project de nollen

Reindert Wepko (Ruud) van de Wint (1942- 2006) is onder meer bekend door zijn schilderingen in de Tweede Kamer. Daarnaast heeft hij zo’n vijfendertig sculpturen gerealiseerd die verspreid door Nederland staan.

Van de Wint heeft zich in 1980 teruggetrokken in het oude binnenduin gebied De Nollen, nadat hij het exposeren in Europese musea achter zich had gelaten. Hier concentreerde hij zich op het maken van schilderingen, beelden en bouwsels in samenhang met het duinlandschap. Project de Nollen werd zijn levenswerk. Geopend van 1 april t/m 31 oktober.

Tevens maakt het Stedelijk Museum Alkmaar een podcast met route deze voor Nederland belangrijke kunstenaar met internationale faam en een route langs zijn kunstwerken in Noord-Holland.

Patrick van Mil, directeur Stedelijk Museum Alkmaar, over Project de Nollen en de route langs andere werken van Rudi van de Wint.

Credits: Naam Fotograaf

Verdwalen in Project de Nollen

Op één minuut loopafstand van Station Den Helder Zuid bevind je je ineens in een ‘landschap van de verbeelding’ dat je blik op de werkelijkheid verscherpt. Wat begon als een artistiek experiment in dit oude, verwaarloosde binnenduingebiedje in Den Helder, groeide uit tot een ‘totaalkunstwerk’.

Rudi van de Wint – Podcast

Met deze deze podcast van het Stedelijk Museum Alkmaar kom je alles te weten over deze bijzondere kunstenaar. 

Ruud van de Wint was 64 jaar oud toen hij in 2006 overleed. Zomaar plotseling, terwijl hij aan het werk was rond zijn huis en atelier op de Nollen in Den Helder. Wat hij achterliet waren honderden olieverfschilderijen, eindeloos veel tekeningen van nog te gieten beelden, stapels brieven waarin hij zijn eigen werk probeert te duiden én een zelfgemaakt landschap in Den Helder. Een veelzijdig kunstenaar dus.

Credits: Naam Fotograaf
Scroll naar boven