Waddenwaarts; ontdek Werelderfgoed Waddenzee in Noord-Holland

De Waddenzee is de laatste echte natuur van Nederland. Weer, wind en water creëren hier steeds opnieuw een bijzonder landschap van slikken, kwelders, duinen, geulen en zandplaten. Dit enorme getijdengebied is van belang voor miljoenen vogels en vissen. Je vindt er grote roofdieren als de gewone en grijze zeehond en soms bruinvissen. Ontdekken, ervaren en onderzoeken worden beloond in Waddenzee Werelderfgoed.

Water, slib en zand verplaatsen zich met elk getij. Via het stelsel van geulen, prielen en slenken vallen slik en zandplaten droog waar zeehonden rusten en vogels foerageren. De zeebodem lijkt kaal, maar zit vol leven. We zijn nog altijd innig verstrengeld met het water. Er valt veel te ontdekken.

Credits: Pé Okx

VisKringloopWieringermeer

Landschapskunst als ambitie in een uniek project om een paai- en opgroeiplaats voor vissen  in het landschap van de Wieringermeer zichtbaar te maken.

Waddenbelevingspunt, “het” uitkijkpunt over de Waddenzee

Een eyecatcher van een uitkijkpunt! Hier kom je alles te weten over het de fauna boven en onder water en natuurlijk over alle bijzondere vogels die door het jaar heen dit gebied aan doen.

Credits: Hollands Kroon
Credits: Naam Fotograaf

Waddenwandelen, een ontdekkingstocht

Ontdek de mooiste routes in het waddengebied van Noord-Holland. Met je voeten door het slik of wandelen langs de dijk. Laat je verassen door de prachtigste flora en fauna.

Smaak van het Wad

Het Waddengebied zit vol verrassende smaken. Zoals overheerlijke oesters, zeekraal en natuurlijk verse vis.Langs de waddenkust kan je volop genieten van de smaak van de Wadden. Kortom, vul je bord met de lekkerste gerechten uit het Waddengebied!

Credits: Chris van Vleuten
Scroll naar boven