Panoramisch landschap van de 17e eeuw onder de rook van Amsterdam

Het deltagebied van Laag-Holland is een gebied van internationale allure. Het kent maar liefst 12.000 hectare natuurgebied. De gebieden liggen versnipperd en zijn in handen van verschillende terreinbeheerders. Zij hebben samen een toekomstschets en aanpak voor het gebied ontwikkeld. Met als doel: de ontwikkeling van één groot aaneengesloten natuurgebied.

In Laag Holland komen recreatieve routes in harmonie met bewoners en met natuur. Dit ter bevordering van het benutten en beleven van natuur, landschap, cultuurhistorie en erfgoed. Je kunt hier wandelen, fietsen en snel fietsen, varen, paardrijden, schaatsen en kanovaren en er worden gezamenlijke verhalen, verborgen schatten van het verleden, zoals bijv. Oer-IJ, Stelling van Amsterdam, overstromingen en Waterlandse Zeedijk, zichtbaar gemaakt.

Credits: Naam Fotograaf

Varen en ontspannen in eilandenrijk

Het Ilperveld kun je het beste vanuit een boot bekijken. Ga eens mee met een vaarexcursie of huur een kano, fluisterpunter of een roeiboot. Loop naar de vogelkijkhut of neem het trekpontje naar de onderzoek locatie van Omhoog met het Veen.

Het verhaal van de melkschuiten in Waterland

Meer dan 300 jaar voeren er dagelijks melkschuiten naar Amsterdam met vaten verse melk en karnemelk uit Waterland. Vroeg in de morgen werden de koeien gemolken en de melk naar de melksteiger gebracht.

1280x853-Ilperveld (3) hoofdfoto
Credits: Naam Fotograaf
Credits: Naam Fotograaf
Scroll naar boven