Karavaan, buitengewoon theater op locatie ontwikkelt en produceert podiumkunsten op locatie

Gedurende het themajaar Ode aan het Landschap programmeert Karavaan tijdens het jaarlijkse voorjaarsfestival relevante en tot de verbeelding sprekende voorstellingen die ingaan op actuele en maatschappelijke thema’s zoals klimaatveranderingen, de koopmansgeest van de Noord-Hollander, de veranderende agrarische sector en de beleving van de bomen in de natuur. Stuk voor stuk aansprekende voorstellingen die op theatrale en vaak humoristische wijze ingaan op het gebruik van het landschap en ook spelen in het landschap. Karavaan Festival biedt 2 premières,  een voorstelling in een kas en opera op het strand!

Credits: Moon Saris

Karavaan Festival, dat gepokt en gemazeld is in het landelijke gebied van Noord-Holland, biedt aansprekende voorstellingen waarvan twee premières. Hierbij speelt Karavaan met haar locatie-theater op speelse wijze in op  actuele, vaak agrarische  en maatschappelijke vraagstukken.

Voorstellingen die onder anderen in 2021  van 21 t/m 30 mei tijdens Karavaan Festival worden gespeeld zijn  “Luchtbespiegelingen” (première),   muziektheater te gast in een tulpenkas in Oterleek waarbij klimaatverandering  aan de orde wordt gesteld. Een andere première is  “Kaapdiegoeiekoop” een opera op het strand van Bergen aan Zee waarbij de koopmansgeest versus de klimaatverandering aan de kaak wordt gesteld.

Met “Mestmoeders”, bij een melkveehouderij in de Schermer, staat de rol van de vrouw in het agrarische bedrijf centraal.

Ook biedt Karavaan Festival een theatrale fietsroute, een theatraal gezelschapsspel in de bossen van Heiloo met een ode aan de bomen en een theatrale dorpswandeling

In het najaar, van 10 t/m 12 september organiseert Karavaan het Festival de Grazende Zwaan op boerderij en landgoed Kleine Vennep voor jong en oud in en over het landschap en cultuur.  Hierbij ook een prachtige dansvoorstelling van Krisztina de Chatel brengen, getiteld “Fold”.

Scroll naar top