Rudi van de Wint – Reis naar het oneindige

Laat je vanaf mei doot het Stedelijk Museum Alkmaar meevoeren op een ontdekkingstocht door Noord-Holland langs de  meest prachtige kunstwerken van kunstenaar Rudi van de Wint (1942-2006). De Podcast biedt inzicht in de ontwikkeling van zijn indringende oeuvre en de reikwijdte ervan. Rudi van de Wint is misschien wel de bekendste kunstenaar in Nederland.

Zijn immense schilderijen in de Tweede Kamer zijn vrijwel dagelijks, via de televisie, in iedere huiskamer te zien. En zonder dat we het weten kennen we allemaal wel een werk van zijn hand.  Zo zichtbaar als het werk van van Van de Wint is, zo weinig weet het grote publiek van de kunstenaar achter deze werken, ondanks de rijkdom en het unieke karakter van het gigantische oeuvre dat hij heeft achtergelaten.

Het werk van Rudi van de Wint is in vooraanstaande kunstcollecties opgenomen, zoals het Stedelijk Museum Amsterdam. In 2021 is het vijftien jaar geleden dat Vande Wint plotseling overleed. Hoog tijd om meer aandacht te besteden aan deze kunstenaar. 

Door middel van de podcast kom je veel over deze kunstenaar te weten en word je langs een groot aantal van zijn kunstwerken geleid die verspreid staan door Noord-Holland.

Scroll naar boven