Datum

01 - 28-11-2021

Tijd

Gehele dag

Plaats

Forteiland Pampus

Expositie ‘De Stern’ op Pampus

Nieuw te zien op Forteiland Pampus vanaf 5 augustus! Vogelbescherming Nederland maakte de expositie De Stern, waarin je door de ogen van vijf verschillende soorten sterns kijkt naar de natuur boven én onder water van het IJsselmeer.

‘De Stern’

Vogelbescherming Nederland laat de komende 2,5 jaar de expositie De Stern rondreizen door Nederland. Door de ogen van vijf soorten sterns krijgen bezoekers een unieke kijk in de bijzondere IJsselmeernatuur boven én onder water. De eerste locatie waar je de expositie kunt zien, is Forteiland Pampus, gelegen midden in het IJmeer en favoriete plek van veel watervogels.

In de tentoonstelling leer je van alles over de natuur boven en onder water van het IJsselmeer. Er zijn mini-podcasts van vogelaar Arjan Dwarshuis en bijzondere driedimensionale tekeningen van de vijf soorten sterns die de hoofdrol spelen: visdief, dwergstern, zwarte stern, reuzenstern en lachstern. Een interactief IJsselmeerspel is leuk voor jong en oud evenals een droge duik onder water. Je kunt zelf met een vogelkaart en leenverrekijker aan de slag om de vogels op en rond Pampus te herkennen.

Zie voor meer informatie en kaartjes: www.pampus.nl


Scroll naar boven