Datum

03 - 11-09-2022

Tijd

Gehele dag

Fortenfestival 2022

Forten zijn hot én cool! Van Den Helder tot Maastricht zijn er meer dan 130 activiteiten op forten, in vestingsteden en in bunkers. Ontdek cultuurhistorisch verdedigingserfgoed in eigen land. Plan je bezoek hier op www.forten.nl.

Waterlinies stonden eeuwenlang centraal in de verdediging van ons land. Als er oorlog was, konden militairen brede stroken land onder water zetten. Met een laagje water tot kniehoogte sloegen ze twee vliegen in één klap. Het land was onbegaanbaar voor soldaten, voertuigen of paarden. En voor boten was het te ondiep om doorheen te varen. Op zwakke plekken in de linie werden forten gebouwd. Het systeem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers is nog terug te zien in het landschap. Vestingsteden waren vaak al gesticht voordat de waterlinies werden aangelegd, stervormige werken rond de stad hielden de vijand op afstand. Ontdek al dit unieke erfgoed tijdens het jaarlijkse Fortenfestival.

Vier een zinderende nazomer van 3 t/m 11 september 2022 bij de forten in de Stelling van Amsterdam. Theater, muziek, excursies, musea, een buitenbios en natuurlijk de fijnste terrassen, een totaalbeleving van de prachtige forten in Noord-Holland.

Bekijk het complete festivalprogramma op www.fortenfestival.nl.


Scroll naar boven