Datum

01-01-2022 - 06-03-2022

Tijd

Gehele dag

Winterkasteel Muiderslot

Bij het Muiderslot kun je het échte winterse leven op een kasteel van vroeger ervaren. De lichtjes branden, de chocomelk is warm en er is van alles te doen en beleven voor jong en oud. Kom je samen met ons de koude wintermaanden vieren?

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens Winterkasteel. Hoe kwamen mensen aan warmte, licht, water en voedsel? Dat kom je te weten als je de winterse audiotour volgt. Laat je verrassen door het sfeervol ingerichte kasteel, de winterse verhalen of speel ouderwetse spelletjes. In de Ridderzaal van het Muiderslot is speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen.

Ijspret

Van 11 december 2021 tot en met 30 januari 2022 ligt er bij het Winterkasteel Muiderslot een echte ijsbaan! Kom jij ook ijspret maken?

Winterwandeling

Wandel mee over de vesting Muiderslot! In de kerstvakantie zijn er elke dinsdag en donderdag om 11 en 14 uur tours door het buitengebied rond het kasteel. Trek je warme winterjas en stevige schoenen aan en dompel je onder in natuur en cultuur tijdens de winterwandeling.

Snerttours

Op 30 en 31 december 2021 om 15.30 uur blikken we terug op het afgelopen jaar. Geheel in stijl sluiten we het lastige jaar 2021 af met ‘snerttours’. Tijdens deze tours beleef je de aller slechtste rondleiding ooit! Wie durft? Naast kommer en kwel, valt er gelukkig ook wat te (glim)lachen. Na afloop van de snerttours ontvang je een leuke winterse verrassing….

Creatief in de kerstvakantie

Vlak voor kerst zijn mensen vaak druk met het voorbereiden van extra lekker eten. Kinderen kunnen hun lievelingseten komen schilderen tijdens kids in het kasteel. Na een bezoek aan het kasteel vol schilderijen gaan ze zelf aan de slag. Wordt het een schilderij met frietjes, pizza of ijs? Alles kan en alles mag! In de kerstvakantie zijn er elke dag creatieve workshops in het atelier van het kasteel én er is een laagdrempelige knutselhoek.

Zie voor het gehele programma en het reserveren van kaartjes de website: www.muiderslot.nl


Scroll naar boven