schilderachtig laag holland

Fiets in de voetsporen van grote kunstenaars als Claude Monet, Jan Toorop en Paul Signac en ontdek hoe het landschap hen inspireerde en vastlegden op het doek.

De gehele route is 92 km, wordt je dat net iets te ver, fiets dan de deelroutes. 

Schilderachtige Laag Hollandse landschap

Laag Holland is al eeuwenlang dé inspiratiebron van menig kunstenaar. Grote kunstenaars als Claude Monet, Jan Toorop en Paul Signac raakten hier geïnspireerd en vereeuwigden deze regio op het doek. Treed met deze langeafstandsroute of één van de deelroutes in de voetsporen van deze iconen en ontdek waarom Laag Holland hen zo fascineerde. (92 km)

Schilderachtige Laag Hollandse landschap deelroute 1:

Deze deelroute neemt je mee door Purmerend, Beemster en Edam. Fiets over de Koemarkt, langs eeuwenoude stolpboerderijen, door het pittoreske Edam en maak onderweg een stop bij één van de horeca of musea voor een welverdiende tussenstop! (36 km)

Schilderachtige Laag Hollandse landschap deelroute 2:

De schilderachtige omgeving van Edam, Volendam, Waterland en Purmerend ontdek je met deze deelroute. Al fietsend word je meegenomen langs prachtige plekken waar o.a. Paul Signac en Jan Toorop hun werken schilderden. (42 km)

Schilderachtige Laag Hollandse landschap deelroute 3:

Met deze deelroute fiets je langs de mooiste plekjes van Zaanstad, Wormerland, Landsmeer en Oostzaan. Ontdek het landschap waar Claude Monet zo door gefascineerd raakte en bezoek het kleurrijke atelier van Anton Heyboer. (37 km)

Scroll naar boven