Kick off Landschapstriennale 2023

Vanmiddag was de kick off van de Landschapstriennale 2023. 

In 2023 worden onder de titel DYNAMISCHE WADDENDELTA de schijnwerpers op de Waddenkust gezet. De ambitie van [L]2023 is om een robuust klimaatbestendig raamwerk als oost-west verbinding langs het Werelderfgoed te ontwikkelen met als doel om een aantrekkelijk en beleefbare kustzone te creëren voor een groot publiek van zowel bewoners als bezoekers.

Daarvoor zijn drie verschillende programmalijnen ontwikkeld, een PODIUM voor het publiek, een PLATFORM voor nieuwe netwerken van bewoners en ondernemers met name ook voor jongeren en een PANORAMA voor professionals om te werken aan het toekomstperspectief 2100 voor een klimaatbestendige kustlandschap.

Els van der Laan , landschapsarchitecte is trekker van de editie 2023 met titel dynamische waddendelta voor het veranderend kustlandschap van groningen, Friesland en Noord-Holland. 

Andere sprekers waren Jandirk Hoekstra (voorzitter Stg. Landschapstriennale), Henk Pilat en Annette van Ruitenburg (Stichting Waddenvoedsel) en Wendy Oude Veldhuis (Visit Wadden).

Ode aan het Landschap NH Ellen Klaus was dagvoorzitter van de bijeenkomst. 

1 september 2023 start het programma.

Kijk voor meer informatie op de website: https://landschapstriennale.com/editie-2023/

Scroll naar boven