Bewegen in het landschap

Lekker bewegen door het landschap? Dan is Noord-Holland jouw bestemming. Of je nu gaat fietsen, wandelen, rennen, fluistervaren, suppen, kiten of kanoën: voor een heerlijk dag bewegen zijn er prachtige fiets,- wandel- en vaarroutes door het Noord-Hollandse landschap.

Kunstroutes in Noord Holland

Wandel of fiets in door het Noord-Hollandse landschap wat door de eeuwen heen door de kunstenaars is verbeeld. De veelzijdigheid van het Hollandse landschap is zo overweldigend, dat het al eeuwenlang een inspiratiebron is voor kunstenaars. Treed in de voetsporen van deze meesters en ervaar de bron van hun fascinatie of geniet van hun werk in het landschap of museum.

 

Credits: Edam/Volendam
Credits: Naam Fotograaf

Waddenwandelen, een ontdekkingstocht

Ontdek de mooiste routes in het waddengebied van Noord-Holland. Met je voeten door het slik of wandelen langs de dijk. Laat je verassen door de prachtigste flora en fauna.

Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk langs alles wat Noord-Holland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 kilometer lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 kilometer. Het startpunt is Texel. De wandelroute eindigt in Huizen, maar in andere volgorde lopen of kiezen voor een of meerdere losse etappes is ook mogelijk. 

Credits: Hollands Kroon
Credits: Naam Fotograaf

Wandelnetwerk

Met het wandelnetwerk ontdekt u steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling. Want het wandelnetwerk heeft veel verrassende routes door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties.

Scroll naar boven