credits Kenneth Stamp

Datum

03-07-2021 - 29-08-2021

Tijd

dinsdag t/m zondag
10:30 - 17:00

Plaats

Naarden Vesting

Organisator

FotoFestival Naarden
Email
info@fotofestivalnaarden.nl
Website
https://www.fotofestivalnaarden.nl/nl

fotofestival naarden “the art of living”

Fotofestival Naarden 2021 is een multimedia groepstentoonstelling met fotografie, installaties en videokunst.

Het thema ‘The Art of living’ is een fotografische viering van het leven. Hoe gaan mensen om met het leven in de samenleving, in hun bubbel of als individu? Hoe vieren zij het leven in goede tijden en hoe beleven ze het leven in minder goede tijden?
Tijdens de komende editie van het FotoFestival presenteren de curatoren de zoektocht naar deze immateriële kunstvorm, de ‘kunst van het leven’ van eigenzinnige, veerkrachtige, artistieke, creatieve en misschien wel alledaagse mensen.

Curator Feiko Koster

Speciaal project ‘celebrate the dutch landscape’

Nederland heeft kunstenaars altijd landschappen geboden die, meer dan in enig ander land in Europa, door de mens gemaakt zijn. Nog steeds prikkelen ze onze verbeelding. Bij door de mens gemaakte landschappen moeten we niet alleen denken aan het platteland als zodanig, door de mens vormgegeven, maar ook aan ingrepen die dit platteland volledig hebben getransformeerd, zoals infrastructuur en stedenbouw. Deze expositie huldigt niet alleen de grote afwisseling van het Nederlandse landschap maar toont ook enkele van de mooiste voorbeelden van de verschillende typen. We nodigen u uit om samen met ons hulde te brengen aan het Nederlandse landschap en hopen dat u nieuwe inzichten krijgt in de schoonheid ervan.

Curator Kenneth Stamp

De tentoonstelling en activiteiten vinden plaats op en rond de oude vesting van Naarden. Het festival biedt een podium voor nieuw Nederlands talent en richt zich op de verhalende fotografie. Een belangrijk uitgangspunt van het festival is het tonen van de actualiteit. Enerzijds de meest interessante fotografen, anderzijds wat er actueel is in onze maatschappij. Het festival bestaat voor een belangrijk deel uit fotowerk dat nog nooit eerder ergens is getoond. Het festival biedt naast het expositieprogramma, dat naar een voor iedere editie nieuw thema is samengesteld, ook een uitgebreid activiteitenprogramma.

 


Meer Info

Lees verder
Scroll naar boven